Célkitűzés
Előzmények
Hirdetmények
Közérdekű Adatok

Cégbemutató

A Magyar Fejlesztési Bank csoporton keresztül működtetett hazai kis- és középvállalkozási finanszírozási programok a Magyar Kormány 2005. májusi határozata alapján kiegészültek egy kockázati tőkealap-programmal is. A mikro-hitelektől a fejlesztési hiteleken keresztül a nagyléptékű fejlesztési tőkebefektetésekig terjedő finanszírozási vertikum kezdeti szakaszára pozícionált kockázati tőkealap-program elsősorban a „finanszírozási résbe” szorult azon magas növekedési potenciált mutató innovatív kisvállalkozásokat célozza, amelyek kezdeti fejlettségi stádiumuk miatt alkalmatlanok az egyéb, elsősorban hitelekből történő forrásbevonásra, ugyanakkor külső forrás igénybevétele nélkül képtelenek az elindulásra vagy továbbfejlődésre.

A program emellett a projektvállalkozások terjeszkedésének elősegítésével és a források üzleti alapon történő újratermelésével a munkahelyteremtéshez és munkahelymegőrzéshez kíván hozzájárulni, továbbá a program következtében sikeressé váló tőkebefektetésekkel vonzó gyakorlati példákat kíván bemutatni a KKV-szektor felé irányuló magántőke-invesztíciók ösztönzésére.

A fenti célkitűzések sikeres megvalósítása érdekében került beindításra a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. tevékenysége azzal a feladattal, hogy innovatív, induló és korai növekedési szakaszban működő kis- és középvállalkozásokba fektető kockázati tőkealapok sorát hozza létre és kezelje.

 

 
2006 © Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.  In English  •  Hírek